Management, Opleiding

Wat is outplacement en is het iets voor mij?

Heb je weleens gehoord van de term ‘outplacement’? De kans is groot van niet. Outplacement is namelijk een vrij nieuw fenomeen. Desondanks is het iets wat voor veel mensen een uitkomst is. Ben jij bijvoorbeeld langdurig ziek en kan je niet meer volledig terugkeren in je huidige functie? Dan is outplacement zeker iets voor jou. Wanneer je gebruik maakt van outplacement ga je namelijk wel weer aan het werk, maar in een heel andere functie. Je keert dus niet meer terug bij je huidige werkgever. Ben je nieuwsgierig geworden naar wat outplacement in kan houden? Lees dan snel verder. In dit artikel geven we je namelijk handige informatie!

Van boekhouder naar docent

Bij outplacement kun je bijvoorbeeld als boekhouder, docent worden. Uiteraard is het niet zo dat dit vanuit het niets gebeurt. Er wordt wel gekeken naar wat jij echt wilt aan de hand van een beroepentest en vele gesprekken. In het begin zien veel mensen het niet zitten om opeens een heel andere functie te bekleden. Het enige wat ze willen is namelijk terugkeren in de oude functie. Helaas is dit niet altijd mogelijk. Outplacement is dan heel interessante optie. Veel mensen halen namelijk veel energie uit hun nieuwe baan en daarbij is ruim 80% van de outplacementtrajecten succesvol. Genoeg redenen om de mogelijkheden eens te onderzoeken!

Enthousiast geworden?

Ben je enthousiast geraakt over outplacement? Dan is het aan te raden om eens met een specialist hierover in gesprek te gaan. Een specialist kan jou hier namelijk heel goed in begeleiden. Uiteraard is het ook handig om met je huidige werkgever hierover in gesprek te gaan. Je moet zelf namelijk wel je best doen om voor een traject als deze in aanmerking te komen. Uiteindelijk zal je er zeker geen spijt van krijgen!