Opleiding

Volg een opleiding tot managementassistent

Een directiesecretaresse of managementassistent neemt degene waar hij of zij voor werkt veel werk uit handen. Je zorgt er als managementassistent voor dat er vergaderingen gepland worden, je houdt de agenda en de planning bij, organiseert evenementen maar draagt ook zorg voor allerlei administratieve taken. Omdat het werk erg veelzijdig is, is het leuk om te doen maar een goede opleiding managementassistent vooraf is zeker aan te bevelen.

Opleiding Managementassistent bestaat uit twee delen

Bij Fabius opleidingen kun je kiezen voor een opleiding Managementassistent die in totaal 13 maanden duurt. De opleiding bestaat uit twee verschillende delen. Tijdens het eerste deel dat 9 maanden duurt word je opgeleid tot administratief medewerker. Dit deel bestaat uit 30 lessen van 3 uur. In het tweede deel dat 4 maanden duurt krijg je 15 lessen waarin je je specialiseert tot managementassistent. Voor beide delen doe je examen en krijg je een apart diploma.

Onderdelen van het specialisatiedeel

Het tweede deel waarin je word opgeleid tot managementassistent bestaat zelf ook weer uit diverse onderdelen. Dit zijn de volgende: Zakelijk Nederlands, Zakelijk Engels en Organisatie & Planning. Voor ieder onderdeel maak je een apart examen waarvoor je na afloop één diploma ontvangt.

Waar, hoeveel werk en wat heb je nodig?

Deze opleiding wordt in veel plaatsen gegeven en er wordt naar gestreefd dat je voor beide delen op dezelfde locatie terecht kunt voor de klassikale lessen. Daarnaast werken de cursisten gemiddeld nog een dagdeel thuis voor deze opleiding. Het is niet voor iedereen hetzelfde hoeveel tijd je erin steekt. Niet iedereen werkt immers even snel maar het is ook belangrijk hoeveel ervaring je al op voorhand hebt. Voor het eerste deel van de opleiding waarin je tot administratief medewerker wordt is geen speciale vooropleiding nodig. Voor deel 2 dien je eerst deel 1 afgerond te hebben zodat je daarmee op het gewenste niveau zit.