Veiligheid

Veiligheid gaat boven alles

Als ondernemer ben je hard bezig met het leveren van producten en diensten. Je hebt personeel wat goed geschoold is. Jij zorgt voor de bedrijfskleding en de werkuitrusting. Als een goed werkgever heb je ooit flink geïnvesteerd in de veiligheidsuitrusting. Ooit. Je zou haast vergeten dat dit jaren geleden was. De spullen die je kocht zien er nog goed uit. De technische kwaliteit is nog prima. Geen vuiltje aan de lucht zou je zeggen.

Een verrassende Arbo inspectie

Op een dag staat de Arbo dienst op je stoep. Ze willen je hele bedrijf zien, en daarnaast willen ze zicht hebben op de materialen waar je personeel mee werkt. Dit wordt allemaal geïnspecteerd en vol vertrouwen zie je hun bevindingen tegemoet. Dan komt daar een verslag waar je toch wel even verbaasd naar zit te kijken. De veiligheidsattributen die jij gebruikt zien er wellicht goed uit; ze zijn niet onderhouden, en daarom worden ze afgekeurd. Dit had je kunnen voorkomen.

Onderhoud aan de veiligheid in je bedrijf

De attributen die jij gebruikt voor de veiligheid in je gebruik moet je onderhouden. Het is heel belangrijk dat ze up to date zijn en aan bepaalde veiligheidseisen voldoen. Dit zou je natuurlijk zelf kunnen doen, maar dat is echt iets wat er bij ondernemers bij inschiet. Verstandiger is het om de veiligheidsapparatuur te regelen via G4s safety solutions. Je koopt of huurt in dat geval de hele uitrusting waarbij je een onderhoudscontract kan afsluiten. Op die manier wordt er controle gehouden op de veiligheid in jouw bedrijf.

Altijd op de hoogte van de nieuwe eisen

Arbo eisen willen nogal eens veranderen. De apparatuur waarmee in het bedrijfsleven wordt gewerkt wordt steeds geavanceerder, maar jouw personeel heeft daardoor vaak ook steeds meer beveiliging nodig. G4s weet precies wat er nodig is om aan de Arbo standaards te blijven voldoen. Je krijgt advies en daarnaast kan je ook de apparatuur aanschaffen die daarbij hoort.