Merkregistratie

Merk registreren

Merk registreren

U wilt uw merknaam natuurlijk goed beschermd hebben, dit spreekt voor zich. Wat is een merknaam nu precies, wat zijn de kosten van het registreren hiervan en wat is de gedachte hierachter? Hier komen wij in dit stuk op terug. Leest u verder en deze vragen zijn beantwoord. Simpel gezegd is een merk een uiterlijke verschijning waardoor u uw product of dienst kunt onderscheiden van producten en of diensten van de concurrent. Een merk brengt meerdere functies met zich mee. De voornaamste zijn: het zorgt voor herkenning, onderscheidend vermogen voor de klant en je creëert erkenning.

Waarom moet je een merk registreren?

U twijfelt over merk registreren en bent er nog niet helemaal van overtuigd of de kosten hiervan het waard zijn. Dit is echter wel heel belangrijk voor uw merk en hiervoor zijn dan ook meerdere redenen. De voornaamste reden is dat u te maken heeft met concurrentie die uw merk zomaar kunnen kopiëren als u deze niet heeft geregistreerd. Dit is wel het laatste wat u wilt als u naam heeft gemaakt. Als u merk is geregistreerd kan dit niet meer onbestraft worden gedaan en zitten hier dus consequenties aan verbonden. Uw merk is dus beschermd. Een ander voordeel is, dat zodra uw merk geregistreerd is, dat u interessanter wordt voor andere bedrijven. Deze zien dat als een duidelijk signaal dat u de bescherming van uw merk serieus neemt en des te interessanter wordt u voor bedrijven om in te investeren.

Wat zijn de kosten?

Kiest u voor merk registreren dan wilt u van te voren wel op de hoogte zijn van de kosten. Deze zijn afhankelijk van waar u dit laat doen. U kunt bijvoorbeeld kiezen om uw merk alleen te laten beschermen in de Benelux, maar bijvoorbeeld ook in heel Europa. Kiest u voor Europa dan is dit uiteraard een stuk duurder dan als u alleen kiest voor de Benelux.