Bouw

Dag en nacht een verkeersagent op je terrein

Bedrijventerreinen zijn vaak drukbezochte plaatsen, waar zowel bezoekers als werknemers en klanten hun auto veilig moeten kunnen parkeren. Soms kan het zo druk zijn op de parkeerplaats, dat men niet meer weet waar naartoe te rijden om een plekje te vinden. Vooral voor klanten en bezoekers kan dit erg lastig zijn, omdat deze niet dagelijks bij je langskomen. Het zou handig zijn als je het verkeer op je parkeerplaats goed kon leiden en mensen kon laten weten dat ze ergens niet in mogen rijden… De oplossing voor dit probleem zijn betonbanden.

Wat zijn betonbanden?

Betonbanden zijn elementen van beton die je tussen de stenen of het asfalt plaatst. Deze verhogingen in het wegdek laten de bestuurder weten dat ze niet verder mogen rijden en dat ze weer om moeten keren, dat de rand van het parkeervak is bereikt of dat ze rustig aan moeten doen en uit moeten kijken. De elementen zijn zo ontworpen dat ze geen schade aanrichten aan het voertuig, maar wel een duidelijke waarschuwing geven aan de bestuurder dat ze verkeerd zitten. En dit is handig, vooral als je een beperkt aantal parkeerplekken hebt en dat het dus essentieel is dat iedereen hier netjes in parkeert.

De verschillende mogelijkheden

Er zijn verscheidene soorten betonbanden en als je inspiratie zoekt kun je eens kijken op www.sierbetononline.nl/betonbanden. Zo kun je kiezen voor schrikblokken als je een extra waarschuwing wilt geven, halve sierbollen als je naast een praktische functie ook je terrein wilt versieren, banden voor een duidelijke afbakening en overrijdbare banden voor een wat subtielere waarschuwing. Met betonbanden kun je dus op een vriendelijke manier de bestuurder de juiste richting op sturen en dit zonder dat je hier iemand voor in loondienst moet nemen. En het mooie ervan is, dat je terrein er altijd verzorgder en netter uit zal zien.